We begrijpen dat als iemand bij ons aanklopt dat er een ingrijpende verandering plaatsvindt in iemands leven. Naast een juridische begeleiding vinden we het ook belangrijk dat er ruimte
is voor de menselijke aspecten.

Bij mediation maken jullie samen afspraken over de gevolgen van jullie scheiding. In dit proces worden jullie beiden begeleid in het maken van afspraken over hoe nu verder te gaan met elkaar, maar dan gescheiden. Een mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Onder leiding van de mediator worden er gesprekken gevoerd waarin alle onderwerpen in het kader van de scheiding aan bod komen, ook de emotionele aspecten van de echtscheiding. Het onderwerp ‘de kinderen’ speelt bovendien een belangrijke rol. Er zal dus ook worden gekeken naar de belangen van de kinderen.

Door mediation kun je op een constructieve manier afspraken maken, zodat je op een prettige manier uit elkaar gaat. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De afspraken omtrent de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Het convenant en het ouderschapsplan worden door de rechtbank bekrachtigd. Dit is een schriftelijke procedure, waardoor je dus niet in de rechtbank hoeft te verschijnen.

Maria is vFAS advocaat-scheidingsmediator en gaat graag samen met jullie op zoek naar een oplossing waar jullie én de kinderen verder mee kunnen.

Maria & Sevgi

Willen jullie gezamenlijk de echtscheiding regelen? Neem gerust contact op via de mail of telefoon!