Voor aanvang van onze werkzaamheden zal – indien mogelijk – een indicatie worden gegeven van de te verwachten totaalkosten.

Uurtarief

Onze werkzaamheden worden in principe verricht op basis van een uurtarief, dat vooraf besproken wordt met de advocaat en/of mediator. Het afgesproken uurtarief wordt vermeerderd met 21% BTW. Wij berekenen geen afzonderlijke kantoorkosten. Naast het uurtarief worden noodzakelijke kosten, zoals griffiegeld, deurwaarderskosten, kosten van uittreksels, vertaalkosten e.d. doorbelast. Je ontvangt maandelijks een gespecificeerde declaratie voor de verrichte werkzaamheden en voor de bijkomende kosten.

Voorschot

Afhankelijk van de aard van de zaak en de verwachte werkzaamheden vragen wij om een voorschotbetaling alvorens wij de werkzaamheden te beginnen.

Fixed price

Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken, ofwel een ‘fixed price’. Voordeel hiervan is dat je exact weet waar je aan toe bent.

Rechtsbijstandverzekering

Mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben en jouw zaak valt onder de dekking van deze verzekering, dan zal de verzekeraar (een gedeelte van) de kosten van de procedure vergoeden.

Gefinancierde rechtsbijstand

Mogelijk kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, oftewel een ‘toevoeging’. Dit is afhankelijk van jouw inkomen en vermogen. Je bent dan een eigen bijdrage verschuldigd, welke wordt vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand.

Maria & Sevgi

Wil je graag een afspraak inplannen en samen kijken naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op via de mail of telefoon!